6 Aralık 2014 Cumartesi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı
Yine çok basit ama çok güzel bir tarif. Ben küçüklüğümden beri bu tatlının adını aslında Hasanpaşa tatlısı diye biliyordum ablam sayesinde. Taki işe başlıyana kadar. Biliyorsunuz işyerlerinde sıkça yapılan bir tatlıdır. Yapımına gelince her markette kolayca bulabileceğiniz kemalpaşa tatlısını alıyoruz. Paketlerin arkasındaki tarife göre pişiriyoruz. Tabi şeker oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Tatlılarımız pişince tek tek kaşıkla borcama koyup soğumasını bekliyoruz. Ve sıra muhallebide.
Muhallebinin Malzemeleri:
1 bardak toz şeker
1 bardak un
1 kutu süt
Yarım paket margarin
1 paker vanilya
Margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra margarini ilave ederek kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebimiz pişince sıcak olarak tatlımızın üstüne döküyoruz. En son hindistan cevizi serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder