3 Kasım 2014 Pazartesi

Milfoy Pasta

       
     Bugün abimin doğumgünü. Kendisinin çok sevdiği milföylü pastadan yaptık. Sizlerle paylaşmak istedim. Başta bir tane yerim diye başlıyosun, çok hafif olduğu için yedikçe yediriyor. Yapılışıda çok pratik.
 Muhallebisinin Malzemeleri:
 500 gr süt
 2 çay bardağı şeker
 3 yemek kaşığı un
 1 vanilya
 60 gr margarin
    Yapılışı :
Milföyleri dolaptan çıkarıp biraz yumaşaması için bekliyoruz. Her milföyü ortadan ikiye kesip parçalar elde ediyoruz. Tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişiriyiruz. Ilıyınca enine kesip aralarına hazırladığımız muhallebiden bir kaşık koyuyoruz. Daha sonra üzerine pudra şekeri döküyoruz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder