30 Ekim 2014 Perşembe

Küçük Kızartmalık Hamurlar

Ufak Bir Kaçamak                                                                                                                                     
             Aslında yemek yapma konusunda pek becerikli olduğum söylenemez. Ama konu hamur işleri ve tatlı olunca iş değisiyor. Çünkü ben tam bir tatlı canavarıyım. Tarifini vericeğim hamur işi kızartması ben yapamam dicek insanın bile kolaylıkla yapabileceği hamur işi. Kahvaltılarda ve akşam beş çaylarında tereddütsüz verebiliceğiniz bir ikram. Şimdiden afiyet olsun.


1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
Tuz
1 adet yumurta
1 kase yoğurt

Yumurta, tuz ve yoğurdu derin bir kapta karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve alabildiğince un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Hamuru oklava yardımıyla açıyoruz.  İsterseniz kurabiye kalıplarınla şekil verebilirsiniz. Ben küçük çay bardağıyla kestim hamuru. Daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder